KMPP Terima Pelajar Baharu

01coverMPPB

KEPALA BATAS, 25 Julai 2022- Minggu Pengurusan Pelajar Baharu sesi 2022/2023 di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang telah bermula dengan sesi pendaftaran pelajar baharu pada Isnin, 25 Julai 2022 seawal 8 pagi. Waris dan pelajar disambut meriah oleh semua warga KMPP. Selain kaunter maklumat, gerai jualan juga disediakan. Taklimat waris yang disampaikan oleh Timbalan Pengarah KMPP diadakan di Dewan Al-Farabi dan turut ditayangkan dari kemah waris di Dataran Pelajar.

Minggu Pengurusan Pelajar Baharu dijalankan selama 4 hari dengan pengisian berinformasi seperti Taklimat khas, panduan mengisi boring dan Latihan dalam Kumpulan. Dalam aktiviti tersebut pelajar dapat lebih mengenali kawan-kawan baharu dan persekitaran KMPP.

01coverMPPB
Daftar05