August 2020

PENANGGUHAN PENDAFTARAN PELAJAR

Untuk makluman penularan wabak Covid-19 telah berlaku dibeberapa daerah di negeri Kedah dan Sarawak. Mohon kepada para waris dan pelajar dari kawasan yang terlibat untuk menangguhkan pendaftaran di KMPP hingga mendapat kebenaran daripada penguatkuasa negeri masing-masing.

KAWASAN YANG TERLIBAT BAGI NEGERI KEDAH:

DAERAH KUBANG PASU

KAWASAN YANG TERLIBAT BAGI NEGERI SARAWAK :

DAERAH KUCHING DAN SAMARAHAN

Dipohon kerjasama semua pihak untuk kita bersama-sama memutuskan wabak ini dari merebak.

#kitajagakita

Arahan daripada PENGARAH KMPP

PENDAFTARAN PELAJAR :

HANYA SEORANG WARIS DAN PELAJAR SAHAJA DIBENARKAN MASUK KE DALAM KOLEJ SEMASA HARI PENDAFTARAN

BORANG ISYTIHAR KESIHATAN

Sila isi BORANG ISYTIHAR TAHAP KESIHATAN BERKAITAN WABAK COVID-19, dan serahkan pada Pengawal Bertugas di Pintu Masuk Kolej Matrikulasi Pulau Pinang pada hari Pendaftaran.

SILA KLIK PADA PAUTAN DI BAWAH UNTUK MENDAFTAR SECARA ONLINE SESI 2020/2021

KLIK DI SINI

(Pelajar Sistem Empat Semester (SES III) Sesi 2019/2020 Tidak Perlu Mendaftar Secara Online. Sila hubungi HEP sekiranya terdapat kemusykilan)

MAKLUMAN TERKINI PENDAFTARAN PELAJAR :

1. Tarikh pendaftaran online bagi sesi 2020/2021 dilanjutkan sehingga 31 Julai 2020.

SILA KLIK PADA PAUTAN DI BAWAH UNTUK MENDAFTAR SECARA ONLINE SESI 2020/2021

KLIK DI SINI

(Pelajar Sistem Empat Semester (SES) Sesi 2019/2020 Tidak Perlu Mendaftar Secara Online. Sila hubungi HEP sekiranya terdapat kemusykilan)

KEPALA BATAS, 27 Julai 2019 - Buat julung kalinya, Kolej Matrikulasi Pulau Pinang telah berjaya menganjurkan Karnival Sains Matrikulasi (MASCAR) peringkat Kebangsaan yang telah melibatkan kolej-kolej Matrikulasi seluruh Malaysia, Kolej Mara, agensi dan kementerian luar, sekolah rendah dan sekolah menengah dari Kedah, Perak dan Pulau Pinang. Pelbagai aktiviti pameran dan pertandingan yang telah diadakan seperti roket air, drone, robotik, inovasi tenaga biojisim, kipas angin eko,  pembedahan Dr Wannabe, pameran planetarium, mini Zoo, mini Jurassic Park The Top dan sebagainya bagi menarik pengunjung dan pelawat ke karnival ini.

Pengarah Bahagian Matrikulasi, Kementerian Pendidikan Malaysia, Pn.Hjh.Rosnarizah bt. Abdul Halim, diiringi oleh Pengarah-pengarah dan Timbalan Pengarah Kolej-kolej Matrikulasi, serta Pegawai-pegawai dari Bahagian Matrikulasi turut hadir bagi memberikan sokongan kepada program ini. Semua Tetamu Kehormat ini telah dibawa melawat ke tapak-tapak pameran seperti kelab Alchemy, roket air, agensi luar, inovasi KIK dan biojisim. Acara kemuncak adalah Majlis Perasmian Penutupan MASCAR 2019 yang telah disempurnakan oleh Pengarah Bahagian Matrikulasi,  Pn.Hjh.Rosnarizah bt. Abdul Halim.

You are here:   HomeUncategorisedKarnival Sains Matrikulasi 2019 @ KMPP